Монтаж на Радиатори - монтиране на всички видове радиатори

Монтирането на радиатори е процес, който изисква правилно поставяне на отоплителното тяло, коректно свързване с инсталацията, и стягане на всички елементи. Монтажистът трябва да е запознат с отоплителните системи в жилищните сгради (еднотръбна или класическа, етаж, изложение, и т.н.).

Правилното поставяне изисква нужна квалификация защото има различни видове радиатори (чугун, алуминии, панелни) и също така самото поставяне може да бъде върху пода, стена, гипсокартон, и други строителни конструкции.

 • Извършваме всички видове премествания на радиатори,
 • Скъсяване и удължаване на радиаторни връзки както и щрангове.
 • Подменяме термо вентили, кранове и глидери на чугунени както и на алуминиеви радиатори, без значение от марката и модела.

Aко се налага да смените вашият протекъл панелен радиатор или се нуждаете от професионален монтаж на лира, конвертор или каквото и да е друго отоплително тяло, а също и ако има теч на отоплителната инсталация. Защото от професионалния монтаж зависи добрата работа на вашиа радиатор също така и вашиа комфорт.

Процес по монтаж на радиатор

Целият процес включва няколко стъпки, които са задължителни за осигуряване на нужните условия за да се направи правилен монтаж.

Някои от стъпките отпадат, ако става дума единствено за монтиране на вече доставен и наличен радиатор. При други случаи е нужно демонтаж, ремонт, доставка, промени по сегашните връзки и т.н.

 1. Източване на станцията (отоплителната система), към която е свързано тялото.
 2. Източване на настоящия радиатор, за да няма налична вода в него
 3. Демонтиране на наличното отоплително тяло по внимателен начин който няма да наруши цялоста на тялото.
 4. Уточняване на мястото където ще бъде поставено новото отоплително тяло
 5. Понякога е нужно пробиване на нови дупки за конзолите на радиаторите, ремонт на връзки, и други.

Необходими консумативи

При всеки монтаж е нужно да има налични следните консумативи, които са част от свързването на радиатора:

Алуминиев радиатор:

окомплектовка (сет), която включва: 1 бр тапа, 1 бр обезвъздушетел, 1 бр ключ за обезвъздушаване, 4 бр щепсели, минимум 3 бр конзоли за алуминиеви радиатори, 1 бр кран за терморегулатор, 1 бр секретен кран и 1 бр термоглава.

Монтаж на радиатор с допълнителна услуга

Монтаж и ремонт на радиатор

В много случаи, по време на монтажа е нужно частичен ремонт на настоящите връзки, стойки или други елементи. Ако е нужно радиатора да се премести по - наляво или по – надясно, тогава ще е необходимо да се преработят връзките /тръбите към радиатора за което ще е необходимо рязане на тръбите и изработка на нови резби с ръчна винторезка, PEP - тръба с алунии, адаптори.

Монтаж и доставка на радиатор

В редица случаи, по време на предварителен оглед може да се избере максимално практичен радиатор за помещението. При този вариант, може да направим и нужната доставка, след което и самия монтаж. Доставянето не оскъпява цената. При този избор покупката става от магазин по избор, или препоръчан.

Ние работим с професионални магазини за отопление и водопровод доставящи висококачествени италиански, немски и чешки материали за отопление и водопровод.

Важно при монтаж на радиатор

Ефективното монтиране изисква да се съобразят много неща, които са свързани с енергийната ефективност и стабилността на отоплителния уред:

 • изложението на помещението;
 • междуосово разтроянието на връзките;
 • кубатурата на помещението;
 • сглобяване на елементи;

Цена за монтаж на радиатор

Цената винаги зависи от вида радиатор, неговата големина, начини на свързване, състояние на сегашните връзки, инсталацията и т.н. В случай, че желаете да получите по-конкретен отговор може да се свържете с нас и да ни предоставите тези детайли (както и евентуално други нужни).

Гаранция за монтаж на радиатор

Гаранциите, които се предоставят са 2 години на всички материали и отоплителни елементи, както и 5 години за труда.

Разбира се, отношение към това има и как се експлоатира самия радиатор след монтирането му, дали се съхранява правилно, и други подобни.

Доставките на всички материали са безплатни, като за всеки продукт има издаден официален фискален бон с неговата цена, което е и в някои случаи гаранцията.